X
Kosár
0 Termék
0 Ft

Új, csomagolássérült, szépséghibás termékek kiárusítása, akár 3 év garanciával.

ÁSZF ( webáruház )

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

 

JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az GRX-Electro Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.grx.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.grx.hu weboldalon keresztül történik.


A webáruház üzemeltetője:

GRX-Electro Kft

Adószám: 12514029-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-690133 (Budapesti Cégbíróság)

Statisztikai számjel: 12514029-4743-113-01

Székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 56.

Levelezési cím: 1117 Budapest, Budafoki út 56. 

Telefonszáma: 06-1-371-0397, 06-20-266-5530

E-mail cím: info@grx.hu


Tárhelyszolgáltató:
Linux Hungary Kft.

Cím: 8000 Székesfehérvár,  Mátyás király krt. 10.

E-amil cím: info@linuxhungary.hu

 

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.grx.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: GRX webáruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. Az GRX webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény szabályozza.

Az GRX webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. Az GRX webáruház szolgáltatásainak egy része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.
A megrendelés leadását követően annak teljesítéséig a megrendelés szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon, elektronikus levélben, és személyesen van lehetőség.

A Felek között az áru vételárának megfizetésével, számla és garanciajegy egyidejű átadásával magyar nyelven írásba foglalt szerződés jön létre, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi, utólag hozzáférhető.
A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.


Ügyfélszolgálat: GRX Electro Outlet, 1117 Budapest, Budafoki út 56.

Az ügyfélszolgálat címén személyes ügyfélfogadásra van lehetőség. Az Ügyfél emailben vagy telefonon is felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Telefonos ügyfélszolgálat hívható: H-P: 10:00 -19:00, Szo: 10-14:00

Budafoki út: +36-20-266-5530, +36-20-266-3338, +36-1-371-0397, +36-1-279-1090

Internet cím: www.grx.hu

E-mail: info@grx.hu, budafoki@grx.hu

 

REGISZTRÁCIÓ
A honlapon található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra, amely két részből áll. Egy előzetes adatbekérőt (kötelező adatok: név, felhasználónév, valós e-mail cím, jelszó, biztonsági kód) követően egy részletesebb adatlap (fakultatív) kitöltése szükséges. A regisztrációs feltételek elfogadását, és a véglegesítésre szolgáló Regisztráció gomb megnyomását követően egy érvényesítésére szolgáló e-mailt küldünk a megadott e-mail címre, regisztrációját az elküldött link segítségével aktiválhatja 24 órán belül. (Amennyiben a regisztrációs email nem érkezik meg, kérjük, jelezze azt ügyfélszolgálatunk felé!) Az Ügyfél a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt egy önálló személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Profilom gombra kattintást követően a Felhasználói adatok szerkesztése menüpontban van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. A Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Ügyfél jogosult a regisztrációját bármikor törölni az ügyfélszolgálatnak küldött e-mail üzenettel. Az üzenet megérkezését követően a Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Az Ügyfél felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag az Ügyfél a felelős. Amennyiben Ügyfél tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

Ügyfél vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

MEGRENDELÉS

A GRX-Electro Kft. a Webáruházában feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a feltüntetett árak irányárak. A Szolgáltató a Webáruházon keresztül történő megrendelést nem tekinti szerződésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel.

A Webáruházban a kiválasztott termék mellett feltüntetett irányár az általános forgalmi adót már tartalmazza, a házhozszállítás költségét azonban nem. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt és telefonon megerősített termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

Amennyiben a megrendelést követő visszaigazoló emailben található irányár eltér a Vállalkozás által vállalható valós vételártól, úgy a Vállalkozás a Megrendelővel telefonon egyeztet a helyes vételárról. A GRX-Electro Kft a telefonos megerősítés alkalmával együttesen elfogadott árat tekinti a végső, fizetendő vételárnak, melyet termékekkel átadott számlán feltüntet.

 

A Webáruházon keresztül történő vásárlás 3 lépésből áll:

1. Megrendelés leadása

A weboldalon közzétett tájékoztató jellegű információk alapján az Ügyfél a Webáruházon keresztül megrendelést ad le a Szolgáltató felé, melynek sikeres beérkezéséről egy automatikus visszaigazoló email értesíti a Feleket. Az ebben foglalt adatok és irányár pusztán az Ügyfél vásárlás iránti szándékát fejezi ki a Vállalkozás felé. A megrendelés a teljesítés megkezdéséig bármikor módosítható, lemondható. Az automatikus visszaigazoló email kizárólag a megrendelés beérkezését hivatott igazolni, nem minősül szerződésnek, nem jár fizetési és teljesítési kötelezettséggel.

2. Telefonos egyeztetés

A visszaigazoló emailt követően a Szolgáltató minden esetben az Ügyfél által megadott telefonszámon (legkésőbb 3 munkanapon belül) felveszi a kapcsolatot az Ügyféllel. A Szolgáltató a megrendelés véglegesítését hivatott telefonbeszélgetés során szóban egyértelműen tájékoztatja az Ügyfelet a Webáruházon keresztül megrendelt termék elérhetőségéről, állapotáról, a vásárlási szándék fenntartása esetén később szerződésbe foglalt végleges vételáráról. Továbbá tájékoztatja a személyes átvétel, illetve házhozszállítás lehetőségeiről és pontos költségeiről. Ha a Szolgáltató a megrendelést nem tudja teljesíteni (pl. nincs raktárkészleten), vagy az Ügyfél a telefonos egyeztetés eredményeként nem tart igényt a megrendelt termékre, úgy a Szolgáltató a megrendelésben szereplő termék helyett másik terméket ajánlhat az Ügyfélnek, melynek vételáráról, tulajdonságairól és állapotáról köteles az Ügyfelet egyértelműen tájékoztatni.

3. Megrendelés törlése vagy teljesítés megkezdése

A telefonon történő szóbeli megállapodást követően a Szolgáltató a megrendelést, vagy annak lemondását véglegesnek tekinti, és az Ügyfél kérése szerint megkezdi a teljesítést, a módosítást, vagy a megrendelés törlését. Amennyiben az Ügyfél vásárlási szándékát fenntartja, és a terméket személyesen kívánja megvásárolni, úgy a Szolgáltató a terméket az Ügyfél számára (legfeljebb 14 naptári napig) félreteszi. Házhozszállítás igénylése esetén a terméket futárszolgálatnak adja át, melynek kialkudott költségét az Ügyfél a termék vételárával együtt köteles megfizetni. A Szolgáltató a megrendelést követő telefonos egyeztetés alapján kiállított, a vételár megfizetésével egyidejűleg, garanciajegy kíséretében átadott számlán szereplő kiállítás dátumát tekinti a szerződés létrejöttének kezdő dátumaként.

 

Ha a megrendelés előtt, alatt vagy azt követően az áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.


Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától. A Szolgáltató a vásárlás második lépéseként megfogalmazott telefonos megerősítés során egyértelműen közölt árat tekinti a helyes, szerződésbe foglalandó vételárnak.


Megrendelés feladására a GRX webáruházban a regisztrációt követő bejelentkezés, Kosárba tevés, majd a Pénztár gomb használatával van lehetőség. Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található „Kosárba” gomb használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmát megtekinteni, módosítani a Weboldal jobb felső oldalán található „Kosaram” gombra kattintást követően van lehetőség, ahol az egyes termékek kívánt mennyisége megadható és a Kosár frissítésével módosítható, illetve a Kosár tartalma törölhető („Kosár törlése”). Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, a „Pénztár” feliratra kattintva a megjelenő felületen be kell jelentkeznie a Weboldalra vagy regisztrálnia kell, hogy megrendelését leadhassa. A szállítási, számlázási adatainak és telefonszámának megadását követően választani tud az átvételi módok közül. Ha minden szükséges adatot megadott és kiválasztotta az átvételi módot, akkor egy összegző oldalon ellenőrizheti a megrendelés feladása előtt rendelése adatait, valamint megjegyzést fűzhet megrendeléséhez. A Vásárlói feltételek elolvasása után az „Elfogadom a Vásárlói feltételeket” felirat megjelölését követően van lehetőség a megrendelés feladására. A rendelés leadása tehát a „Vásárlás most” gombra kattintással történik, ami az Ügyfél vásárlási szándékról ad információt a Szolgáltatónak, de fizetési kötelezettséget nem keletkeztet.

A Honlapon megjelenített termékek irányára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve. A termékek mellett feltüntetett irányár nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség azonban nem kerül felszámításra. A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

Az Ügyfélnek a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Webáruházban bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. Termék törlése a kosárból: Kosaram menüpontban a Kosár törlése gombbal a teljes kosár kiürítésre kerül, egy-egy termék törlését a mennyiség változtatását követően a Kosár frissítése gombbal lehet módosítani.) Ha az Ügyfél rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt az Ügyfélszolgálaton jeleznie kell a Szolgáltató felé.

 

AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS

Az Ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Ügyfél által a megrendelés, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a megrendelt termék mennyiségét, a termék irányárát, a becsült szállítási költséget és a becsült fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag arról tájékoztatja az Ügyfelelt, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett.

E visszaigazoló e-mail pusztán tájékoztató jellegű: a Szolgáltató számára arról ad információt, hogy a Megrendelő milyen vételár esetén vásárolná meg szívesen a weblapon meghirdetett terméket, a Megrendelő számára arról ad információt, hogy vásárlási szándékáról a Vállalkozás értesült. A megrendelés nem jár fizetési kötelezettséggel.

Az Ügyfél részéről fizetési kötelezettség, a Szolgáltató részéről teljesítési kötelezettség a megrendeléskor küldött automatikus visszaigazoló emailt követő telefonos szóbeli megerősítő nyilatkozat során keletkezik. Szerződés a számla/nyugta kiállításával jön létre.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek csak a megrendelést követő szóbeli megerősítő nyilatkozatot követően minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. A Szolgáltató a törvényben előírt jogszabályok szerint jár el, azoktól az Ügyfél javára a fent megfogalmazott feltételekkel tér el.

 

SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

Az Ügyfélnek lehetősége van a weboldalon megrendelt termékek mellé fuvarköltség ellenében házhoz szállítást kérni, vagy valamely - előzetesen egyeztetett - üzletünkben személyesen, díjmentesen átvenni.

A Szolgáltató a Webáruházban feltüntetett termékek és szállítási díjak becsült irányárak, a Szolgáltató a változtatás jogát fenntartja azzal, hogy a megrendelés részeként küldött visszaigazoló emailt követően az irányárat telefonos megkeresés során pontosítja, és az Ügyfél ezúton történő egyértelmű szóbeli beegyezésével számítja csak fel a fizetendő árban. A Webáruházban történő módosítások a már telefonos egyeztetés útján véglegesített megrendelések termékeinek és szállítási költségeinek fizetendő árát nem befolyásolja. Side by side hűtőszekrények és egyéb, kiugróan nagyméretű vagy súlyú termékek kiszállítása külön díjszabás szerint kerül elszámolásra.

Szolgáltató a rendelés teljesíthetőségét követően lehetőséget biztosít Ügyfélnek a kiszállítási időpont megválasztására, mely nem konkrét időpontot jelöl, csak közelítő szállítási intervallum kiválasztására szolgál. Meghatározott órára történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni.

A megrendelt terméket - az Ügyfél előzetes egyeztetés alapján - személyesen is átveheti a Szolgáltató telephelyein: 1117 Budapest, Budafoki út 56.

A Weboldalon megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolást követő telefonos pontosítás után teljesíti.

Az Ügyfél számára a Szolgáltató személyes átvétel esetén készpénzes, házhoz szállítás esetén utánvéttel történő készpénzes fizetési lehetőséget biztosít.

Számla: Szolgáltató az Ügyfél részére a kifizetés igazolására, a megrendelés telefonos véglegesítését követően számlát állít ki. Jelen ÁSZF elfogadása a számlabefogadó beleegyezésének minősül. Az ÁSZF elfogadását követően az Ügyfél hozzájárul ahhoz, hogy számára a Szolgáltató számlát állítson ki.

A termék átvételekor (üzletben, kiszállítás során a futártól) a Szolgáltató az Ügyfél részére a vásárlás igazolására, papíralapú számlát és a vásárolt termékhez tartozó garanciajegyet ad.

 

ELÁLLÁSI JOG

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, és az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén a terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.
Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF elején feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból Fogyasztó felhasználhatja a következő linken keresztül elérhető elállási nyilatkozat mintát is. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.
A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 7. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.
A Szolgáltató e-mailben visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mailen keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállása esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül az alább megjelölt üzlet címére visszajuttatni, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. Üzlet: 1117 Budapest, Budafoki út 56. Az elálláskor a termék csak az eredeti csomagolásában, csak az eredeti számlával/nyugtával együtt küldhető vissza.

A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Fogyasztó kérésére Szolgáltató gondoskodik a visszaszállítás megszervezéséről, azonban a Szolgáltató által megszervezett visszaszállítás költsége a Fogyasztót terheli, a Szolgáltató ez esetben az általa megszervezett visszaszállítás költségét nem vállalja át a Fogyasztótól, kizárólag segítséget nyújt abban, hogy a Fogyasztónak a visszaszállítás megszervezésével ne kelljen foglalkoznia. Fogyasztó erre irányuló igényét Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja.

A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Ha Fogyasztó a szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés esetén a teljesítés megkezdését megkötését követően gyakorolja felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit.

A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés ésszerű költségeinek megtérítését, amennyiben az adásvételre irányuló szerződés teljesítését megkezdte mielőtt a Fogyasztó felmondási jogának gyakorlásaképpen elállási jogát benyújtotta.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az értékcsökkenés a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be

Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt (A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog, valamint e jog gyakorlása, határideje, nyilatkozattételi lehetőségek) tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.

Amennyiben a Fogyasztó elállási jogát gyakorolja, a termék működésének megállapításához szükséges használatból eredő értékcsökkenés megtérítésére vonatkozóan kötelezettsége nem áll fenn.

Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (pl. hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok)

 

JÓTÁLLÁS

Kötelező jótállás

A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a Polgári törvénykönyv és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával kezdődik. Az üzembe helyezést a Szolgáltató nem végzi el.

Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály

a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy éves,
b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két éves,
c) 250 000 forint eladási ár felett három éves 

kötelező jótállási időtartalmat ír elő.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Ügyfél részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát szakszerűtlen üzembe helyezés, rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása, helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás, elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén az Ügyfél elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével az Ügyfélnek okozott érdeksérelmet. Továbbá ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha az Ügyfélnek a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, az Ügyfél – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ha az Ügyfél a termék meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és az Ügyfél által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, az Ügyfél érdekeit kímélve kell elvégezni. A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt az Ügyfél a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül az Ügyfelet a jótállásból fakadó jogok a kellék- és termékszavatosság jogosultságoktól függetlenül megilletik.
A jótállás nem érinti az Ügyfél jogszabályból eredő – így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését.
Ha a felek között jogvita alakul ki, melyet békés úton rendezni nem tudnak, az Ügyfél Békéltető testületi eljárást kezdeményezhet.

Önkéntes jótállás

Szolgáltató az általa értékesített termékekre vonatkozóan a Weboldalon megjelölt időtartamú jótállást (garancia) vállal, amely a kormányrendelet szerinti időtartamnál hosszabb is lehet. Szolgáltató az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék Ügyfél általi átvételekor adott garanciajegyen (jótállási jegyen) szereplő adatok útján közli. Jelen pontban meghatározott Önkéntes jótállás kizárólag a Szolgáltató és a Polgári törvénykönyvben meghatározott fogyasztók között kötött szerződésekre vonatkozik.

 

SZAVATOSSÁG

Kellékszavatosság: Az Ügyfél a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén az Ügyfél az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait az Ügyfél érvényesíteni már nem tudja. Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Az Ügyfél – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ügyfél által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést az Ügyfél nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére az Ügyfél is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Az Ügyfél a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

Az Ügyfél köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

Az Ügyfél közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha az Ügyfél igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája az Ügyfél részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka az Ügyfélnek felróható okból keletkezett, nem köteles az Ügyfél által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már az Ügyfél köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
Ha az Ügyfél a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

Termékszavatosság: A termék hibája esetén a fogyasztónak minősülő Ügyfél – választása szerint – kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét az Ügyfél a gyártóval szemben érvényesítheti.
Termékszavatossági igényként az Ügyfél kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén az Ügyfélnek kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét az Ügyfél a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. Az Ügyfél a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

Az Ügyfél termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.
A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak, forgalmazónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

FELELŐSSÉG

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató a telefonos megerősítést követően, azzal kiegészítve vállal felelősséget.
A Szolgáltató a megrendelés elküldését követően telefonon felkeresi a Megrendelőt, és egyértelműen tájékoztatja a Megrendelőt a visszaigazoló emailben szereplő adatok helyességéről. Amennyiben a weblapon található adatok helytállóak, és a Megrendelő fenntartja vásárlási szándékát, úgy a megrendelés mindkét fél szóbeli megerősítését követően véglegessé válik, és a Szolgáltató a számla kiállítását követően megkezdi a teljesítést. Amennyiben a weblapon található adatok nem helytállóak, úgy a Vállalkozás a telefonos megkeresés során tájékoztatja a Megrendelőt a weblapon helytelenül feltüntetett adatokról. Amennyiben a Megrendelő a korrigált paraméterek esetén is fenntartja vásárlási szándékát, úgy a megrendelés véglegessé válik, és a Szolgáltató a számla kiállítását követően megkezdi a teljesítést. A szerződés a termék, a számla és a garanciajegy átvételével egyidejűleg történő vételár kiegyenlítésével jön létre.

Amennyiben a vásárolt termék nem felel a megrendeléshez kapcsolódó írásos dokumentumoknak (visszaigazoló email), úgy a Szolgáltató jogszabályban meghatározott kötelezettségének megfelelően vállalja a hibásan teljesítés tényét.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. Az Ügyfél teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Az Ügyfelek által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Az Internet globális jellege miatt az Ügyfél elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység az Ügyfél államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag az Ügyfelet terheli a felelősség.

Amennyiben az Ügyfél a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

SZERZŐI JOGOK

A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A Weboldal tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Weboldal használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot az Ügyfélnek a Weboldal felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Weboldal rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

 

JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

Panaszügyintézés
Az Ügyfél a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:
Személyes: H-P 10:00-19:00, Szo 10:00-19:00. 1117 Budapest, Budafoki út 56.

Levelezési cím: 1117 Budapest, Budafoki út 56.

Telefon: H-P 10:00-19:00, Szo 10:00-14:00.

Budafoki út: +36-20-266-3338, +36-20-266-5530,+36-1-371-0397,+ 36-1-279-1090

E-mail: info@grx.hubudafoki@grx.hu

A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt (üzletben) a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben azt az Ügyfélnek átadja, telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt az Ügyfélnek legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el. A telefonon közölt szóbeli panaszt a Szolgáltató kötelezően egy egyedi azonosítószámmal látja el, ami a panasz visszakereshetőségét segíti. Ezt a számot a Szolgáltató az Ügyféllel köteles közölni.

A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az Ügyfélhez eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.
A Szolgáltató az Ügyfél által előterjesztett kifogásokat a fent megadott közvetlen elérhetőségeken fogadja.

 

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

1. Bejegyzés a vásárlók könyvébe. A vásárlók könyve a Szolgáltató mindegyik üzletében elérhető. Az ide írt bejegyzésekre a Szolgáltató 30 napon belül írásban válaszol.

2. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

3. Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei: Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10. E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu Központi telefonszám: +36 1 488 2131, Fax: +36 1 488 2186

4. Online vitarendezés
Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következő linken elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján.
Ehhez nem kell mást tenni, minthogy az alábbi linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat. Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.
ODR link: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

5. Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. rendelkezései szerint.

 

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Az GRX webáruház Linux/PHP alapokon működő információs rendszer, biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.
A Szolgáltató szaküzleteiben és internetes áruházában csak háztartásban használatos mennyiségekre vonatkozó rendeléseket szolgál ki.
A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról az Ügyfeleket a Weboldal felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Weboldal használatának feltétele, hogy az Ügyfél a Weboldalon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja.

 

Budapest, 2021 január

 

Hírlevél

X

Feliratkozás hírlevélre